ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ (ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ)

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ (ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ)

ΤΙΤΛΟΣ-ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥΣ (ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ)

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ-ΔΙΑΦΟΡΟΙ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΜΑΚΗΣ ΠΑΝΩΡΙΟΣ

ΕΚΔΟΘΗΚΕ-1989

ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΚΟΜΗΤΗΣ

ΣΕΛΙΔΕΣ-300

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ


Ο Μάκης Πανώριος γεννήθηκε το 1935 στην Κεφαλλονιά. Σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Σχεδίου και Ζωγραφικής ABC και θέατρο στη Δραματική Σχολή Θεάτρου και Σκηνοθεσίας του Πέλου Κατσέλη. Εργάστηκε ως ηθοποιός για δεκαοχτώ χρόνια στο ελεύθερο θέατρο και δέκα χρόνια στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Ως συγγραφέας έγραψε μυθιστόρημα, νουβέλα, διήγημα, θέατρο, κριτική βιβλίου και κινηματογράφου. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από πεντακόσια βιβλία, έχει επιμεληθεί και προλογίσει περί τα εκατό. Πρώτη θεατρική του εμφάνιση στο έργο "Το τραγούδι του νεκρού αδερφού" του Mίκη Θεοδωράκη, στο ρόλο του Χάρου, το 1962, με το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο του Μάνου Κατράκη. Πρώτη του εμφάνιση στα γράμματα με το μυθιστόρημα "Η κατάκτηση", το 1970. Γράφει στον ημερήσιο Τύπο κριτική βιβλίου.

Διακρίσεις:

- Διεθνές βραβείο Karel 1993. Του απενεμήθη από τον Bryan Aldiss για την προσφορά του στην επιστημονική φαντασία και τη φανταστική λογοτεχνία.

- Χρυσός Ικαρομένιππος 1995. Πρώτο βραβείο για το διήγημά του επιστημονικής φαντασίας "Ηθοποιός". Του απενεμήθη από το περιοδικό επιστημονικές φαντασίας "Πλειάδες" και τους "Φανστικούς Αργοναύτες".

- Χρυσό στεφάνι ελιάς 2006 του Δήμου Αιγάλεω. Του απενεμήθη από τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο για την προσφορά του στα γράμματα και τον πολιτισμό.

- Τιμητική πλακέτα της Αθηναϊκής Λέσχης Επιστημονικής Φαντασίας. Του απενεμήθη το 2006 από την ΑΛΕΦ για τη συνολική του προσφορά στη διάδοση της επιστημονικής φαντασίας στην Ελλάδα.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

  • Κωδικός Προϊόντος: ΕΠΦ53
  • Διαθεσιμότητα: Κατόπιν Παραγγελίας
  • 3,00€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 3,00€